Accessoires
13 februari 2007 - Ron Smeets

Nokia Bluetooth carkit met display

Naast al het toestelgeweld had Nokia ook nog plaats voor de introductie van een nieuwe Bluetooth Carkit met extern display.

De tijd van de ouderwetse carkit ligt al een tijdje achter ons. Steeds meer mobiele bellers maken, niet alleen in de auto, gebruik van Bluetooth headsets en –carkits. Het nadeel daarvan is vaak wel dat je je toestel toch nog in de hand moet nemen om een nummer te draaien, maar zeker om te kunnen zien door wie je gebeld wordt en of je wel wilt opnemen.

Diegenen die een moderne TomTom of een vergelijkbaar gadget gebruiken, zoals bijvoorbeeld een Bluetooth horloge, kennen het principe van het externe Bluetooth display mogelijk al.

Nokia probeert met de introductie van de CK-15W Carkit ook een deel van die markt te kunnen bemachtigen.

De set bestaat uit een display dat op het dashboard geplaatst kan worden en een afstandsbediening die binnen handbereik gemonteerd wordt en waarmee de telefoon, die gewoon in je koffer of zak kan blijven, kunt bedienen.

Geen groot nieuws, maar wel handig voor diegenen die niet teveel geld willen uitgeven aan een TomTom of Bluetooth horloge maar toch super veilig mobiel willen bellen tijdens het rijden met alle voordelen van hands-on bediening.Gerelateerde links:
Nokia's multimedia en navigatie car kit
Bluetooth achteruitkijkspiegel met nummerweergave
Niet hands-free bellen het duurst in Portugal
Sony Ericsson Bluetooth horloge duur en beperkt
Bluetooth headset horloge
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.