Accessoires
18 oktober 2006 - Ron Smeets

Nokia blijft het proberen: nu ook navigeren met de 770

Wat bijna twee jaar(!) geleden door Nokia werd aangekondigd als een nieuwe mobile hype, de Internet Tablet, is uiteindelijk, een jaar nadat ie in de winkels kwam, niet meer dan een wannahave voor gadgetgeile freaks gebleken.

Echt succesvol bij het grote publiek is de 770 namelijk nog steeds niet, ondanks diverse 'upgrades' en 'relaunches'. Ondanks dit alles hebben de Finnen het nog steeds niet opgegeven want de volgende upgrade komt er al weer aan: GPS Navigatie.

Het feit dat Nokia niet gekozen heeft voor een toestelupgrade met een ingebouwde GPS ontvanger doet wel vermoeden dat ze er niet teveel Euros' meer tegenaan willen gooien. Nadeel is natuurlijk wel dat je, wil je navigeren met de 770, een losse GPS ontvanger mee moet slepen. Handig voor die paar consumenten die al een 770 hebben, maar wie nu op zoek is naar een PDA met GPS heeft veel meer en betere keuzes dan de Nokia 770 met een losse GPS onvanger en software.

OK, ik moet toegeven dat het Navicore pakket dat Nokia gaat leveren ook op UIQ3, S60 en S80 Symbian devices functioneert, maar de combinatie wordt toch vooral met de 770 Internet Tablet in de markt gezet.

Ik durf met een gerust hart te beweren dat deze poging er ook niet voor zal zorgen dat de Nokia 770's nu ineens als warme broodjes over de toonbank gaan vliegen. Mochten er Nokia ontwerpers en marketeers zijn die dit lezen dan heb ik wel een tip voor ze: belfunctie!Gerelateerde links:
Geen 770i, wel software update voor de Internet Tablet
Google Talk op nieuwe Nokia Internet Tablet
Nokia 770 beter dan de Samsung Q1
Kansloze actie van Nokia en Linksys
Nokia Internet Tablet eindelijk in de winkels
Nokia's internet tablet
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.