Nieuws
01 november 2012 - Ron Smeets

Nokia bevestigt komst Drive naar andere WP8 toestellen

Nokia 'beloofde' enkele maanden geleden al dat de kans groot is dat Nokia Drive, de gesproken navigatie die gratis meegeleverd wordt op Nokia Windows Phone toestellen, ook beschikbaar zou komen voor andere fabrikanten van Windows Phone 8 smartphones.

Tijdens de lancering van de Samsung Attv S en de HTC 8X (en 8S) bleek echter dat daarop nog geen (Nokia) Drive stond, maar de Finse fabrikant benadrukt dat Nokia Drive wel degelijk beschikbaar is voor alle WP8 fabrikanten.

Volgens Nokia zal er in de komende dagen meer informatie beschikbaar komen over welke Windows Phone 8 toestellen van andere fabrikanten uitgerust gaan worden met de Drive navigatie. Daarmee bevestigt de Finse fabrikant dus nogmaals de belofte van enkele maanden geleden. Volgens Nokia is het echter aan de fabrikanten zelf om te bepalen of ze Drive installeren op hun toestellen of niet. Of Nokia Drive door de andere fabrikanten ook gratis meegeleverd gaat worden is ook nog niet bekend.

Dat Nokia Drive ook prima (kan) functioneren op andere merken Windows Phone's is al langer bekend. Er zijn de afgelopen maanden al diverse hacks online verschenen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.