Nieuws
11 maart 2011 - Ron Smeets

Nokia betaalt Stephen Elop 4.5 miljoen Euro 'compensatie'

De overstap van Stephen Elop naar Nokia vanuit Microsoft betekende voor de Amerikaan dat hij (fors) minder ging verdienen. De salarisen voor topmannen in de VS ligt nu eenmaal veel hoger dan in Finland (en de rest van Europa).

Welnu, uit de boeken van Nokia, het zogenaamde 20-F fromulier, is nu gebleken dat de Finse fabrikant Elop in totaal 4.5 miljoen Euro ter compensatie voor zijn inkomstenderving zal betalen.

Elop ontving in Oktober (bij zijn aantreden) al 2.3 miljoen Euro en in Oktober van dit jaar nog eens gevolgd worden door een betaling van 2.2 miljoen Euro. Zijn jaarsalaris bedraagt overigens 1.05 miljoen Euro. Dat is op zich volgens mij, voor een CEO van een dergelijk groot bedrijf, redelijk marktconform, maar een compensatie voor gedorven inkomsten van 4.5 maal zijn jaarsalaris lijkt op z'n minst ietwat overdreven. En de vraag is natuurlijk gerechtigd of die compensatieregeling in 2012 ook nog zal bestaan. Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.