Nieuws
28 september 2011 - Ron Smeets

Nokia belooft (software) support voor de N9 door te zetten

De Nokia N9, dat was al bekend, is de eerste én laatste MeeGo smartphone van de Finse fabrikant. Eerder vandaag werd ook al bekend dat de andere initiatiefnemers van het platform besloten te hebben MeeGo officieel te begraven en hun pijlen, samen met Samsung, te gaan richten op een nieuw open source OS, Tizen.

Of de post op Nokia's eigen Conversations blog mede door dit laatste nieuwtje juist vanochtend gepubliceerd werd is niet te zeggen maar de Finse fabrikant belooft daarin wel dat men de Nokia N9 in de (nabije) toekomst zal blijven ondersteunen met software updates.

De eerste software update, zo meldt Janne Heikkinen van Nokia, zal doorspekt worden met feedback die men van de N9 gebruikers ontvangen heeft (en nog zal gaan ontvangen). “We have received extremely positive feedback from consumer tests. I can assure you that the Nokia N9 UI innovations will be seen in other Nokia devices going forward”, aldus Janne. Ook het aantal beschukbare applicaties voor de Nokia N9, in de Nokia (voorheen Ovi) Store zal blijven groeien. Omdat de meeste ontwikkelaars inmiddels Qt als platform voor de bouw van applicaties gebruiken is het een eitje om de ontwikkelde applicaties ook geschikt te maken voor de Nokia N9, zo zegt Nokia.

Mooi, nu nog hopen dat de Finnen het toestel uiteindelijk (lees: snel ;-)) ook in Nederland op de markt brengen. Helaas is die kans op dit moment nog steeds heel klein.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.