Nieuws
06 maart 2012 - Marc Wielaert

Nokia Belle update: Microsoft apps, Facebook én Twitter

Dat Nokia zich met Windows Phone een weg uit het dal vecht is duidelijk, maar ook het "oude" platform toont onvermoeibaar aan dat het zich niet zonder slag of stoot af laat schrijven, zoals het zich even liet aanzien. Gisteravond trof ik op de N8 en de E7 twee software updates die de toestellen niet alleen gebruiksvriendelijker maken en langer up-to-date zullen houden, maar die ook voor de zakelijke gebruiker interessant zijn.

De Nokia N8 werd al een paar jaar geleden gelanceerd en ook de E7 gaat alweer een flinke tijd mee. Naar aanleiding van de laatste heb ik ruim een half jaar geleden een lange review geschreven. We zijn nog geen jaar verder, het oude Symbian is geschiedenis, zelfs Symbian Anna hebben we alweer achter ons.

Ook het inmiddels besmet geraakte begrip Symbian - nog volop aanwezig in het persbericht van eind vorig jaar - is zo'n vier maanden later weggepoetst. In dezelfde hardware draait inmiddels Nokia Belle en dat is er dus zojuist alleen maar interessanter op geworden. Deze updates werden al november vorig jaar aangekondigd, maar zijn dus recent effectief beschikbaar. 

Twitter en Facebook
Om te beginnen ben je niet langer afhankelijk van OVI om contact te maken met je social networks: bij de update installeer je apps voor Facebook en Twitter, samen met een aantal praktische widgets die je op een van de homescreens kunt installeren. Voor wie via de wat oudere generatie Nokia toestellen (zoals de E7, N8, C7, etc.) met z'n social netwerken communiceert betekent deze update opnieuw een flinke stap vooruit.

Microsoft Apps
De zakelijke gebruiker kan inmiddels ook weer met hernieuwde belangstelling naar de E7 kijken met de komst van Microsoft Apps. Met Microsoft Apps komen typische professionele toepassingen van Microsoft beschikbaar op het Nokia Belle platform.

Het zijn toepassingen als QuickOfficeOneNote, PowerPoint Broadcast en Microsoft Document Connection. Je ziet: dit deel is vooral  gericht op de zakelijke gebruiker, dus je kan je afvragen of je deze update wel wil installeren op je N8, C7, C6-01, E6, X7 (zie onder), Nokia 700 701, 600 of (mocht je 'm toevallig 'n keer gekocht hebben) de gouden Nokia Oro. Dat zijn de toestellen waar deze update uiteindelijk ook voor beschikbaar moet komen, maar zelf kon ik Microsoft Apps alleen nog op de E7 installeren.

Over de auteur: Marc Wielaert