Toestellen
23 juni 2008 - Ron Smeets

Nokia beantwoordt vragen over de Nokia E71 en E66

Tijdens een bloggers sessie hebben enkele product managers van Nokia diverse (prangende) vragen over de E71 en E66 beantwoord.

Natuurlijk moet je je afvragen hoeveel waarde deze marketing verhaaltjes hebben want medewerkers van Nokia zullen natuurlijk altijd voor hun eigen parochie preken.

Hoe dan ook, deze vragen, en de bijbehorende antwoorden, geven wel weer wat meer duidelijkheid over de twee nieuwe E-Series modellen van Nokia die over enkele weken in de winkels zullen liggen.

Zo heeft Nokia vanwege de stabiliteit van het OS gekozen voor S60 FP1 en niet FP2. Dit vanwege de unieke mail en security features van de E71 en E66. FP2 is daarvoor nog niet geschikt.

Beide toestellen zijn zogenaamde single chip producten zonder hardware accelleration. Dat betekent onder andere dat ze geen N-Gage ondersteunen.

Het qwerty toetsenbord op de E71 is een stuk kleiner dan die van zijn voorganger, de E61 maar uit tests is gebleken dat 70% van de gebruikers dit toetsenbord beter vond dan dat van de E61.

Mocht je van plan zijn de E71 of E66 ook te gebruiken voor je Blackbarry mail dan heb je pech. Beide toestellen supporten geen BlackBerry Connect. "Als dat er moet komen, dan zal BlackBerry zelf de software daarvoor moeten ontwikkelen en uitgeven", aldus een van de product managers bij Nokia.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.