Toestellen
12 april 2006 - Ron Smeets

Nokia Aston Martin in de winkels

OK, je moet er nog even voor naar Engeland, maar de eerste keer dat we over de Aston Martin editie van de Nokia 8800 hoorden waren er alleen wat foto's gespot.

Inmiddels is dus bekend dat hij in Engeland te koop is voor een slordige 1350 Euro. De prijs met abonnement is niet bekend en ook niet interessant omdat de meesten van jullie toch niets zullen hebben aan een Engels mobiel nummer. . .

Het toestel wijkt, los van het gebruikte materiaal en externe design, nauwelijks af van de 'gewone' 8800 die ook al behoorlijk aan de prijs is: GSM met GPRS en EDGE, 1.3MP cam, MP3 en AAC player en Series 40 OS.

Bij de Aston Martin look-and-feel hoort ook nog een speciaal voor deze uitvoering gecomponeerde ringtone van de Japanse componist Ryuichi Sakamoto, een ringtone gemaakt van het motorgeluid van de Aston Martin V8 motor en diverse wallpapers en screensavers van het automerk.

Zoals gezegd kost het je wel een tripje naar Engeland, maar voor diegenen die bereid zijn ruim 1300 Euro voor een GSM op tafel te leggen zal dat niet het grootste probleem zijn.Gerelateerde links:
Vergulde GSM's nieuwe rage
De Nokia 8800, Aston Martin edition
Nokia 8800 in Rusland ook in 't zwart
Nokia 8800 komt er aan
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.