Toestellen
25 september 2012 - Ron Smeets

Nokia Asha 308 en 309 gepresenteerd

Nokia heeft vandaag twee nieuwe low-end 'smartphones' gepresenteerd; de Asha 308 en Asha 309 maken deel uit van de goedkope toestellijn van de Finse fabrikant. Qua specificaties zijn beide toestellen nagenoeg identiek. Het enige verschil is het feit dat de Asha 308 een dual SIM toestel is en de Asha 309 WiFi verbindingen ondersteunt.

De prijskaartjes van de toestellen liggen rond de 75 Euro (exclusief BTW) en ze komen nog dit jaar in de winkels, maar hoogstwaarschijnlijk niet in Nederland en/of België. Ik denk ook niet dat veel potentiële toestelkopers in deze landen zitten te wachten op een nieuw 2G toestel, toch?

Qua specs hebben de Asha 308 en 309 beiden een 3 inch WQVGA touchscreen display, een 2 megapixel camera, dual band GSM support met 2G data (plus WiFi voor de Asha 309 dus) 128MB geheugen plus de optie van een microSD kaart (max. 32GB), Bluetooth 3.0, een 1110 mAh accu, microUSB (ook als lader) plus de standaard 2.0mm Nokia lader aansluiting, een 3.5mm audio (headset) aansluiting en het Nokia OS (S40 Touch volgens mij). Kortom, geen spannende toestellen. Qua design zien ze er zo op het eerste gezicht wel aardig uit.

De Asha 308: Nokia-Asha-308-a Nokia-Asha-308-b

De Asha 309: Nokia-Asha-309-a Nokia-Asha-309-b

Via: Nokia

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.