Toestellen
24 april 2013 - Ron Smeets

Nokia Asha 210, de WhatsApp Phone, gepresenteerd

Twee dagen geleden liet Nokia zelf al een teaser 'lekken' waarop een nieuwe, kleurrijke, telefoon te zien was die vermoedelijk met een qwerty toetsenbord uitgerust zou worden. Welnu, vandaag is de Asha 210 officieel gepresenteerd.

Dit is een bijzonder goedkope instap smartphone die volgens de Finse fabrikant vooral popualir zal worden bij fervente WhatsApp gebruikers (en verslaafden ;-)) De Asha 210 heeft namelijk een speciale WhatsApp knop en is daarmee dus feitelijk 's werelds eerste 'WhatsApp Phone'.

Dat klinkt leuk maar of dat zal bijdragen aan een eventueel verkoopsucces valt nog te bezien. HTC probeerde in 2011 iets vergelijkbaars met de toenmalige 'Facebook Phone' (HTC Cha Cha), maar dat werd geen commerciele hoogvlieger.

De specs van de Asha 210 komen verder overeen met die van een instapmodel. Het toestel gaat, als hij over enkele maanden in de winkels verschijnt (Q3), zo'n 69 Euro kosten (adviesprijs). Daarvoor krijg je onder andere een 2 megapixel camera, keuze uit 5 kleuren, WiFi support, een 2,.4 inch scherm, quad band GSM met 2G (GPRS/EDGE) en een microSD geheugenkaart optie.

Uit het persbericht: "De Nokia Asha 210, verkrijgbaar in Nederland als single simvariant, beschikt over een herkenbaar Nokia-design en een slimme camera. Bovendien is de Asha 210 voorzien van een speciale Whatsapp-knop en dankzij de wifi-ondersteuning genieten mensen nog meer van internettoegang voor een scherpe prijs.
De Nokia Asha 210 is uitgerust met een QWERTY-toetsenbord en een speciale Whatsapp-knop voor snelle toegang tot deze berichtenservice. Whatsapp biedt, speciaal voor Nokia, zijn diensten gratis aan voor de volledige levensduur van alle Nokia Asha 210-toestellen.
De Nokia Asha 210 is verkrijgbaar is geel, cyaan, zwart, magenta en wit. De winkelprijs zal 69 euro excl. subsidies zijn. Het toestel is in Nederland leverbaar in het derde kwartaal van 2013."

Via: Nokia
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.