Toestellen
26 november 2012 - Ron Smeets

Nokia Asha 205 met facebook button en Nokia 206 onthuld

Nokia heeft vandaag twee nieuwe goedkope toestellen gepresenteerd. De Nokia Asha 205 heeft een fysiek qwerty toetsenbord en een speciale facbook button. De Nokia 206 (geen 'Asha' model dus) is een candybar model  met een knipoog naar de oude, en destijds best populaire, Nokia 6300.

Nokia laat in het persbericht weten dat de Asha 205 en de Nokia 206 in eerste instantie bedoeld zijn voor potentiële kopers in de zogenaamde 'ontwikkelende (smartphone) landen. 

Navraag bij Nokia wees uit dat de fabrikant nog geen mededelingen kon doen over een eventuele beschikbaarheid van deze toestellen in Nederland. "Dat wordt op dit moment nog bekeken", aldus het PR bureau van Nokia.

Zowel de Asha 205 als de Nokia 206 zullen in zowel een single- als dual sim variant beschikbaar komen. Qua specs zijn het duidelijk 'instapmodellen'. De Nokia 206 heeft onder andre een 2.4 inch QVGA scherm, 2.5G support (GPRS/EDGE), een 1.3 megapixel camera en een microSD geheugenkaart optie. De Asha 205 heeft nagenoeg dezelfde specs, een 2.4 inch QVGA display, GPRS/EDGE support, microSD, maar dan wel met een VGA camera, een fysiek qwerty toetsenbord en de facebook button dus.

Geheel in de lijn met de Nokia trend van dit moment worden beide toestellen in verschillende felle kleuren leverbaar, waarbij het wel zo is dat de Nokia 206 meer 'kleurtjes' krijgt. Het prijskaartje van beide toestellen zal rond de 50 Euro liggen en ze verschijnen nog dit jaar onder andere in India, Indonesë en Nigeria op de markt. Enkele foto's:

De Nokia Asha 205: Nokia-Asha-205-a Nokia-Asha-205-b

De Nokia 206: Nokia-Asha-206-a Nokia-Asha-206-b

Bron: Nokia (persbericht)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.