Nieuws
12 mei 2011 - Ron Smeets

Nokia, Apple en RIM top 3 smartphone verkopers in Q1 2011

Een kleine week geleden berekenden de analisten van Canalys nog dat er in het eerste kwartaal van 2011 net iets meer dan 100 miljoen smartphones verkocht werden.

De boys van iSuppli komen niet verder dan 97.2 miljoen, maar dat is niet het belangrijkste cijfer uit hun analyse. Volgens iSuppli waren Nokia (24.2 miljoen), Apple (18.6 miljoen) en RIM (14.8 miljoen) de best verkopende smartphone fabrikanten in Q1 van 2011. Gezamenlijk goed voor 57.6 miljoen verkochte toestellen.

Gezien het succes van Android, eerdere cijfers hadden al uitgewezen dat ongeveer 35% van alle verkochte smartphones in het eerste kwartaal op Android draaiden, is het toch wel bijzonder dat de eerste 'Android fabrikant' pas op de vierde plek terug te vinden is. Samsung verkocht, volgens iSuppli, 12.6 miljoen smartphones in Q1, gevolgd door HTC met 9.6 miljoen, Motorola (4.1 miljoen) en LG (4.0 miljoen). Sony Ericsson (2.5 miljoen), Sharp (1.4 miljoen) en NEC (1.0 miljoen) maken de top 10 compleet.

Smartphone-Top10-Q12011 Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.