Geruchten
03 december 2012 - Ron Smeets

Nokia Android gerucht duikt weer op; en is alweer ontkracht

Enkele dagen geleden dook op LinkedIn een vacature op waarin Nokia op zoek blijkt te zijn naar een Linux specialist voor, zoals ze zelf zeggen, "spannende nieuwe ontwikkelingen" bij de Finse fabrikant. En jawel hoor, kort daarna dook het gerucht dat Nokia mogelijk toch een Android smartphone zou gaan maken weer op.

Zelf heb ik daar op 1 april ook al eens een flauwe grap over gemaakt ;-) Natuurlijk is dit allemaal onzin. Nokia heeft immers al vaker, en heel duidelijk, laten weten dat Android voor de Finnen absoluut geen optie is. Ook nu is het gerucht alweer ontkracht. De vacature staat ook niet meer online.

In een verklaring, kort na het hernieuwd opduiken van de Nokia Android geruchten twitterde een Nokia medewerker dat de betreffende vacature bedoeld was voor een ontwikkelaar die zich moest gaan bezig houden met de ondersteuning van de Nokia Here (maps) applicatie voor andere platformen, waaronder iOS en, inderdaad, Android.

Zeg nooit 'nooit' is en blijft een stelling die zeker in de mobiele (en smartphone) business geldt. Met 100% zekerheid zeggen dat Nokia nooit een Android toestel gaat maken is dus onmogelijk. Enkele jaren geleden werd dat immers ook gezegd over de combinatie Nokia en Windows Phone (Microsoft). Toch denk ik dat de kans dat Nokia ooit Android als smartphone OS zal omhelzen minder dan 0.05% is; en misschien nog wel kleiner ;-)

De tweets: Nokia-Android-Tweets

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.