Geruchten
04 januari 2012 - Ron Smeets

Nokia Ace (Lumia 900) eind maart in de VS bij AT&T te koop?

De vele (Amerikaanse) Nokia Lumia 900 geruchten die de afgelopen dagen en weken opduiken lijken er op te wijzen dat de Finse fabrikant het toestel over een week op de CES in Las Vegas zal onthullen.

Een nieuw gerucht speculeert nu over een (exclusieve) winkelrelease van de Lumia 900 bij AT&T, eind maart. De naam van het toestel zou, speciaal voor AT&T ?, Nokia Ace worden. Een aantal (bekende) specs doken enkele uren geleden (nogmaals) op en daarbij werd ook Lte (4G) support vermeld.

De bron van deze nieuwe geruchten, BetaNews, weet verder te melden dat de Amerikaanse release van de Lumia 900 ondersteund zal worden met een marketing campagne ter waarde van 100 miljoen dollar. Dat geld zal Nokia hard nodig hebben bij de hernieuwde (lees: zoveelste) poging om de Amerikaanse smartphone markt te veroveren.

Het marktaandeel van de Finnen in dat land schommelt al vele jaren tussen de 1 en 5%. Een doorn in het oog van Nokia die ze met de release van de Nokia Lumia 900, aka Nokia Ace, en heel veel reclamebudget dus, opnieuw gaan proberen te verwijderen. De tijd zal moeten leren of de Finnen daarin, met hulp van Microsoft, zullen slagen. Mij lijkt het in ieder geval niet verstandig als Nokia zou besluiten hun eerste high end Windows Phone smartphone in de VS maar bij één provider in de schappen te leggen. Het wordt hoe dan ook een bijzonder spannend eerste half jaar voor Nokia als smartphone fabrikant, en niet alleen in de VS!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.