Nieuws
04 september 2007 - Ron Smeets

Nokia accu explodeert tijdens opladen

We weten dat Nokia de afgelopen weken bezig is om zo’n 46 miljoen BL-5C accu’s te vervangen die zodanig oververhit kunnen raken dat ze exploderen.

Echter, er is nu ook een geval bekend van een andere Nokia Accu, van het type BL-D3, die na 10 minuten opladen met een steekvlam uit elkaar klapte. De Indiase eigenaresse van de telefoon raakte bij het incident licht gewond en moest voor eerste hulp naar het lokale ziekenhuis.

Volgens Nokia waren zowel de accu als de telefoon en de lader origineel en ca. 3 jaar oud. Vooralsnog noemt de Finse toestelmaker het nog een incident, maar gezien de recente ervaringen met de BL-5C accu’s is het wel extra opletten, zowel voor Nokia als eigenaren van toestellen waarin de BL-D3 accu gebruikt wordt. Dit zijn onder andere de volgende toestelmodellen: 2100, 3200, 3300, 6220, 6610, 7210, 7250 en 8910.Gerelateerde links:
Accuproblemen Nokia: 46 miljoen BL-5C batterijen retour
Dode door exploderende GSM accu
Nokia 6280 met accuproblemen
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.