Geruchten
14 februari 2018 - Ron Smeets

Nokia 9 duikt op in handen HMD Global medewerker Wordt dit het enige MWC nieuwtje van Nokia... of?

Tijdens een lokale lancering van de nieuwe Nokia 8 in Jakarta is een van de HMD Global medewerkers gespot met een nog onbekende Nokia smartphone. Vermoed wordt nu dat dit de Nokia 9 is en dat HMD Global dat toestel tijdens haar persconferentie, zondagmiddag 25 februari, in Barcelona gaat onthullen.

Overeenkomsten met eerdere geruchten
Het is niet de eerste keer dat de Nokia 9 in het geruchtencircuit opduikt, maar dit zijn, als ze kloppen, wel de eerste live kiekjes van het toestel. Er werd, ook in beeld, al gespeculeerd over het feit dat de Nokia 9 een scherm met gebogen randen zou krijgen en vooral de foto hierboven – hij staat ook helemaal onderaan dit bericht nog een keer – lijkt dat te bevestigen. Zelf vind ik het toestel op de foto’s ook veel weg hebben van de Galaxy Note8. Op de eerste foto hieronder is de achterzijde van de vermeende Nokia 9 te zien. Het kiekje is niet heel erg scherp maar het toestel heeft duidelijk wel een dual camera. De flitser zit er rechts naast. Over de specs wordt in dit nieuwe gerucht niets gemeld. Eerdere onbevestigde berichten en lekken spraken al over een toestel met een Snapdragon 835 processor met 6GB RAM, een 12 en 13 megapixel dual camera, 5 megapixel selfie cam en een 5.5 inch OLED scherm. Dat laatste lijkt, kijkend naar deze foto’s, iets aan de kleine kant. Ik zou eerder gokken op een 6 inch scherm. 

Vol MWC programma voor Nokia?
We weten dus al dat Nokia, onder de vlag van HMD Global, op zondagmiddag 25 februari een persconferentie gepland heeft staan en daar zullen zeker enkele nieuwe toestellen gelanceerd worden. Als alle geruchten kloppen dan tilt HMD Global daar de sluiers van de Nokia 1 en Nokia 9 op. Maar ook de 4G versie van de 3310 en de Nokia 7, toestellen die nog maar in een paar landen officieel gepresenteerd zijn, zullen in Barcelona te bewonderen zijn. En wie weet welke Nokia verrassing(en) HMD Global nog meer in petto heeft. Vorig jaar was de gemoderniseerde 3310 de nostalgische hit van MWC. Ik zou het wel kunnen waarderen wanneer ze dit jaar met een 21e eeuw versie van de 8110, 7110 of 9110i op de proppen zouden komen. Back to the good old days! ;)

Foto's via