Concepten
28 september 2010 - Ron Smeets

Nokia 888 komt dichterbij: de 'stretchable electronic skin'

Een aantal jaren geleden waren de Nokia 888 en de Morph nog futuristische concepten maar met de uitvinding van de 'stretchable electronic skin' komt de ontwikkeling van een dergelijk toestel ineens een heel stuk dichterbij.

OK, het concept in onderstaande video ziet er nog niet echt uit als een bruikbaar product voor mobiele telefoons, maar ze zijn daar in Cambridge bij het Research Centre van de Finnen wel op de goede weg.

http://www.youtube.com/watch?v=ZOJ2QSioTA0
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.