Nieuws
04 oktober 2005 - Ron Smeets

Nokia 888: Design en Emotie

Ontwerper Tamer Nakisci heeft de Nokia 888 design competitie gewonnen met een toestel, als je dat nog zo mag noemen, waarbij vorm, functie en emotie perfect in elkaar over lijken te gaan.

Afhankelijke van je stemming of waarvoor je het toestel gebruik kan de Nokia 888 van vorm en kleur veranderen zodat je hem bijvoorbeeld om je pols kunt wikkelen tijdens het joggen of plat in je binnenzak stopt als je in de stad loopt.

Tamer heeft voor zijn design o.a. gebruik gemaakt van een vloeistof accu, een touch-sensitive 'behuizing' die afhankelijk van de invloeden die het 'voelt' van kleur en vorm kan veranderen en een flexibel scherm.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.