Toestellen
25 juni 2007 - Ron Smeets

Nokia 8800 Sirocco Gold: faked in China

Het origineel kost zo'n 1500 Euro dus dat er (Chinese) producenten zijn die ook deze welliswaar wat minder goed verkopende maar zeer lucratieve Nokia, de 8800 Sirocco Gold, nagemaakt hebben is geen verassing.

De fake versie gaat door het leven als de Noki 8800i (nee, geen typefout) maar om de klanten in de winkels een beetje te misleiden (duh!) hebben ze op de doos (zie rechts op de foto) wel 'per ongeluk' Nokia 8800i afgedrukt.

Zo op het eerste gezicht ziet deze nep-Nokia er beter uit dan de eerdere namaak 8800 die we een tijdje geleden al eens gespot hebben, maar het blijft een slap aftreksel van het origineel.

Specs en prijzen zijn niet bekend, maar dit toestel zal hier toch nooit in de winkels verschijnen.Gerelateerde links:
Nokia 5700 'Music' rip-off
De N95 XXL, of toch gewoon fake?!
Weer een nieuwe Nokia, de N85?
Fake N95 met slider functie
Fake Nokia N88 en N70 op eBay
Fake Nokia 7380 op eBay
Nokia 8800: Faked in China
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.