Toestellen
11 april 2005 - Ron Smeets

Nokia 8800 komt er aan

Twee weken geleden meldden wij hier al dat er foto's uitgelekt waren van het nieuwste high-end Nokia model. Wat toen nog als 'opvolger van de 8910' te boek stond blijkt inmiddels een eigen modelnummer gekregen te hebben: de 8800 (8801 in de USA). Het design toestel is onder andere ontworpen volgens technieken die door de betere horloge- en sieraden makers gehanteerd worden. Zo is het display van hetzelfde geharde (krasvrije) glas gemaakt dat ook door de exclusieve horloge-merken gebruikt wordt.

Verder is de body van de 8800 geheel uitgevoerd in RVS en is het Nokia merk aan de achterzijde in het staal ge-etst. Om de exclusiviteit van het toestel te benadrukken heeft de befaamde Japanse componist Ryuichi Sakamoto speciaal voor de 8800 enkele ringtones gecomponeerd.

Het toestel wordt nog voor de zomer in Europa op de markt gebracht en zal, zonder abonnement voor ongeveer €750 te koop zijn.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.