Toestellen
11 november 2005 - Ron Smeets

Nokia 8800 in Rusland ook in 't zwart

Nokia heeft speciaal voor de Russische markt een zwarte versie van diens topmodel, de 8800, uitgebracht.

Waarschijnlijk omdat ze daar nog ruwe kolen, bruinkool, turf en andere vooroorlogse brandstoffen gebruiken waardoor alles wat aan de buitenlucht blootgesteld wordt, zeker in de winter, sowieso een grijs-grauwe kleur krijgt.

Dit betekent echter ook dat het toestel, dat hier zonder abonnement voor ruim 800 Euro over de toonbank gaat, daar erg populair is.

14U meldt dat het succes van luxe GSM's en gadgets met name te wijten is aan de zucht naar exclusieve statussymbolen. Over het succes van de 8800 in 't bijzonder is zelfs al een TV reportage gemaakt.

ik blijf het toch gek vinden dat in een land waar nog lang niet iedereen kan beschikken over electriciteit, stromend water, dagelijks brood en school, dit uberhaupt een issue is, maar dat is mijn mening. . .

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.