Toestellen
31 mei 2007 - Ron Smeets

Nokia 8600 'Luna' officieel aangekondigd

Nokia heeft vandaag (eindelijk!) haar veelbesproken nieuwe high-end fashion phone, de 8600 (Luna) officieel aan het grote publiek getoond.

De meeste technische specs van deze Series 40 Symbian toestel waren al bekend, waaronder quad-band GSM, EDGE en een 2MP camera. Nieuw zijn de aanwezigheid van een micro-USB poort (voor het eerst bij een Nokia) en de semi-doorzichtige, van getint glas gemaakte, keypad slider.

Het hele toestel is gemaakt van roestvrij staal en glas en dat is aan de prijs ook duidelijk te merken. De 8600 gaat, zonder abonnement ongeveer 700 Euro kosten. Volgens de informatie van Nokia komt de Luna nog voor deze zomer in de winkels te liggen.

Voor de liefhebbers nog wat meer specs:

- QVGA kleuren display (320x240)

- 107 x 45 x 15.9mm (hxbxd)

- 143 gram

- MP3 speler (speelt ook AAC, AAC+ en eAAC+)

Kijk hier (pdf) voor de complete data sheet.Gerelateerde links:
Video van de Nokia 8600 'Luna'
Hands-on foto's van de Nokia 8600 'Luna'
Eerste officiele foto van de Nokia 8600
Meer foto's van de Nokia 8600 'Luna'
Nokia 8600 codenaam LUNA
Nokia 8600 gespot?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.