Toestellen
18 juli 2007 - Danijel Dercksen

Nokia 8600 Luna gespot

Vandaag is voor mij de dag geweest dat ik de nieuwe Nokia 8600 Luna mocht aanschouwen in levende lijven! Dit prachttoestel was meegenomen door een toerist die hem in Dubai had gekocht voor ongeveer 800 euro en hij was er helemaal verzot op.

Wat vooral opvalt aan de Luna is dat hij erg klein is en prettig in de hand ligt. Het is wel even wennen want als je hem open schuift dan gaat de achterkant van het toestel ook mee omhoog waardoor je het toestel dus aan de onderkant moet vasthouden als je hem wilt openen.

Wat vooral mooi is aan dit toestel is dat als hij ingeschoven zit je de toetsen ziet die eronder het klepje verscholen zijn. Deze toetsen lichten ook erg mooi op en er zit dan ook een `wave` met licht ingebouwd waardoor het een hele rustieke uitstraling krijgt. De achterkant is van rubber gemaakt en hierdoor kan je hem ook erg goed in je hand houden en heb je niet bang te zijn dat hij er zomaar vanaf zal glijden.

Het menu van de Luna ziet er ook erg mooi uit en het thema is precies zoals je van dit toestel mag verwachten: sereen! Verder schijnt, volgens de eigenaar althans, de batterij erg goed te zijn. Beter als mijn Nokia 6300 bijvoorbeeld die hij zelf ook had en niet tevreden over was. Hij wist te melden dat de telefoon 3 dagen geleden geladen was en nu nog op de helft zat van het batterij logo, veel beter dan de 8800 serie dus.

De 8600 Luna kunnen we in week 31 in Nederland officieel verwachten, hij is echter wel al beschikbaar in Amsterdam bij een paar exclusieve diamantairs voor een aanzienlijke prijs.Gerelateerde links:
Meer foto's van de Nokia 8600 'Luna'
Nokia 8600 codenaam LUNA
Hands-on foto's van de Nokia 8600 'Luna'
Release Nokia Fashion High Phone (8600) aanstaande?
Eerste officiele foto van de Nokia 8600
Video van de Nokia 8600 'Luna'
Nokia 8600 'Luna' officieel aangekondigd
Over de auteur: Danijel Dercksen