Toestellen
19 juni 2012 - Ron Smeets

Nokia 808 Pureview vs Canon 5D Mark III en iPhone 4S

De Nokia 808 PureView is een monster camphone. GSM Arena heeft de kiekjes die dat toestel kan produceren vergeleken met, onder andere, de Canon 5D Mark III, een camera die ongeveer vijf keer zo duur is, en de iPhone 4S.

Daarbij hebben ze, natuurlijk, vooral gekeken naar de kwaliteit van details in de gemaakte foto's wanneer je die uitvergroot. Dat is immers een van de USP's van de 808 Pureview. Hieronder kun je de resultaten zien.

Zoals ik het kan beoordelen ontlopen de 808 Pureview en de Canon 5D elkaar nauwelijks. De iPhone 4S blijft duidelijk achter en de vierde camera, een Olympus PEN E-PL2, zit er zo'n beetje tussenin. Niet slecht voor een 'camphone', toch?

Foto-VGL-Pureview-Canon-5D-a Foto-VGL-Pureview-Canon-5D-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.