Toestellen
25 mei 2012 - Ron Smeets

Nokia 808 Pureview medio juni in Nederlandse winkels

Over enkele weken zal de Nokia 808 Pureview, die met die 41 megapixel camerasensor ;-)) in de Nederlandse winkels liggen. Dat heeft Nokia gisteren bekend gemaakt.

De 808 Pureview zal in zwart en wit leverbaar worden. Het prijskaartje is wel behoorlijk gepeperd, maar dat heeft natuurlijk ook veel te maken met de bijzondere camera van het toestel. Die hebben wij al diverse keren kunnen uotproberen en de meningen daarover van onze bloggers en experts zijn onverdeeld positief.

De Nokia 808 Pureview is zonder enige twijfel een van de beste, zoniet dé beste, camphone van dit moment. Niet alleen de camera (het foto-gedeelte) is erg goed, maar ook de Rich Recording technologie van de videocamera functie werkt erg goed. In rumoerige ruimtes weet de 808 Pureview toch het meest belangrijke geluid (commentaar van de filmer of gefilmde) 'op de voorgrond' te zetten. Zie ook dit filmpje van Cowboy Marc. De advies verkoopprijs van de Nokia 808 Pureview wordt 599 Euro (inclusief BTW).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.