Toestellen
12 mei 2012 - Ron Smeets

Nokia 808 PureView in space

Werkende smartphones de ruimte in sturen is al vaker gedaan. Dit keer is het de beurt aan de Nokia 808 Pureview. In IJsland werd het toestel bevestigd aan een weerballon om zo te 'testen' of de camera ook op extreem grote hoogte (34 kilometer) zou functioneren.

Het resultaat kun je in onderstaande video bekijken. De eerste minuten zijn feitelijk niet meer dan een reclamefilmpje voor IJsland en de 808 Pureview. De opnames vanuit de ruimte zie je helemaal aan het eind.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.