Toestellen
05 maart 2012 - Marc Wielaert

Nokia 808 PureView close hands-on

Dat ik niet de enige ben die enorm enthousiast werd van de Nokia 808 PureView blijkt uit de reacties van veel andere reviewers tijdens het MWC, waarvan de organisatie het toestel direct bekroonde tot de beste nieuwe smartphone van 2012. Dat is nogal een onverwachte eer voor een smartphone die op een "verouderd" OS draait. Hieronder vind je mijn korte, close hands-on met het toestel zoals ik die tijdens het MWC opnam.  

De Nokia 808 PureView draait op Nokia Belle, de opvolger van het Symbian OS dat volgens velen volkomen afgeschreven is. Toch begint die voormalige Symbian groep binnen Nokia steeds meer te lijken op dat kleine dorpje van Asterix en Obelix, dat dapper weerstand biedt tegen de in dit geval in alle opzichten Amerikaanse overheersing... Met een opvallend indrukwekkend toestel als de 808 PureView zetten ze zichzelf in ieder geval nadrukkelijker dan ooit opnieuw op de kaart. Als de geruchten kloppen mogen we de 808 Pureview al met een maand of twee op de markt verwachten. 

UPDATE: Naar verluidt heeft Nokia's Jo Harlow inmiddels tegen de Finse media gezegd dat Nokia de 41MP sensor over niet al te lange tijd ook in een WP7 toestel zal gaan uitbrengen... Nokia is lekker bezig.

http://www.youtube.com/watch?v=dbcQ4ZUAjnE

Toevoeging
Omdat de vraag kwam over de snelheid van de 808 PureView hier nog een detail uit een foto die ik in Barcelona maakte van de uitslag van een rondje van Microsoft's "smoked bij windowsphone". Daarbij mogen aanwezigen de Windows Phone uitdagen of een bepaalde functie van hun telefoon sneller is of niet. Als je de uitdaging wint krijg je €100, maar de meeste deelnemers verliezen en zijn dan "smoked bij Windows Phone". Tot m'n verrassing stond de 808 PureView er ook al bij, en kwam hij wat foto's betreft als winnaar uit de bus. Dat geeft al aan dat hij behoorlijk snel moet zijn. Of hij sneller is dan de Samsung Nexus of Sony Xperia S is me (nog) niet bekend. Wordt vervolgd ;-)

Over de auteur: Marc Wielaert