Nieuws
14 december 2011 - Ron Smeets

Nokia 803 gespot; Symbian Belle opvolger voor de N8 ?

De beste camera telefoon van dit moment is eigenlijk nog altijd de Nokia N8. Vandaag is een mogelijke opvolger daarvoor gespot, de Nokia 803 (codenaam RM-807).

Uterlijk ziet de Nokia 803, op de uitgelekte tekeningen hieronder, er duidelijk anders uit dan de N8. Hij heeft een ietwat 'ronder' design aan de boven en onderzijde en lijkt dus iets meer op de 700 serie modellen die enkele weken geleden gepresenteerd werden.

De speculatie dat het hier wel eens om een opvolger van de N8 zou kunnen gaan is af te leiden uit de (vermeende) camera specs. De Nokia 803 heeft, kijkend naar de afbeelding, een grotere camera. Althans er is meer ruimte voor gereserveerd, ook qua dikte. Mogelijk dat dit dus de opvolger van de 12 megapixel Carl Zeiss camera wordt die van de Nokia N8 vorig jaar al de beste camphone tot op dat moment maakte. Het gerucht gaat ook dat de camera van de Nokia 803 een optische zoomdunctie krijgt.

Over de specs gaat verder nog het gerucht dat de Nokia 803 een Symbian (Belle) toestel zou worden met een 1GHz processor en 512MB RAM. Het scherm zou een 3.5 inch WVGA Clear Black display worden. HDMI, NFC en DLNA worden ook genoemd bij de specs. Enfin, allemaal nog hele premature geruchten waarvan het waarheidsgehalte op dit moment nog niet te achterhalen is. Afwachten dus maar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.