Toestellen
16 november 2008 - Bas van den Beld

Nokia 7610 Supernova: een echte vrouwentelefoon

Enkele weken geleden werd ik verrast door een viral actie van Nokia. In de post zat, zonder afzender, een Nokia 7610 Supernova. Nog niet eens op de markt, wel bij mij in bus. Wat een verrassing.

Ikzelf gebruik met veel plezier de N95 en zat niet direct te wachten op een nieuwe telefoon. Mijn vrouw daarentegen, die zag de telefoon, keek ernaar, en "pikte hem in". ;).

De telefoon is een duidelijke vrouwen-telefoon, dus toen mijn vrouw interesse in de telefoon toonde stemde ik eigenlijk meteen in. Onder de voorwaarde dat ze voor Mobilecowboys zou vertellen wat ze van de telefoon vindt. Hierbij haar review van de telefoon. Conclusie, een echte vrouwentelefoon, met een zwakke batterij en verder een typische Nokia.

'Wat is dat voor telefoon?!''Van wie is dat mooie spiegeltje?' Met de Supernova heb je veel bekijks en aanspraak. Van zowel mannen als vrouwen, waarbij iedereen wel aangeeft dat het een echte vrouwentelefoon is.

Als voormalig eigenaar van een Nokia 6230i moest ik in het gebruik wel even aan het toestel wennen. Je schuift het toestel open, de knopjes zijn kleiner en gladder, dus bij het SMS-en glijden je vingers soms naar de verkeerde letter. Dus bij het eerste SMS-je kreeg ik kramp in mijn vingers en sloeg mijn telefoon onbedoeld meerdere keren het bericht op als 'concept'. Daarbij moest ik wennen aan de veranderde volgorde; eerst de ontvanger intoetsen en dan het bericht. Eigenlijk gewoon hetzelfde als wanneer je een email verstuurt. Je kunt dus ook meerdere mensen in de aanhef zetten, waar ik voorheen het bericht steeds opnieuw moest versturen.

Opladen werkt ook net even anders, want de 'ingang' voor het opladen zit bovenaan de telefoon. Onhandig als je er tijdens het opladen mee wilt bellen. En dat moet je helaas regelmatig doen, want de batterij is nu wel veel sneller leeg dan ik met mijn vorige toestel gewend was.

Binnen een week voelde de telefoon alweer vertrouwd aan. Nu vind ik het erg makkelijk dat de telefoon direct deblokkeert bij openschuiven. En dat ik op het hoofdscherm direct niet alleen tijd, maar ook dag en datum kan zien. De Nokia- navigatie blijft eenvoudig. Je kunt het menu indelen zoals je wilt met tekst, plaatjes en in de volgorde van je eigen voorkeur.

De geluids- en beeldkwaliteit zijn goed. Met dit mooie schermpje wordt het ook leuk om vanaf de telefoon het internet op te gaan. Vanaf mijn vorige telefoon voelde ik geen aandrang dat te proberen, maar nu ga ik me daar graag in bekwamen. Maar los daarvan: 'image is everything' en met deze telefoon kun je goed voor de dag komen!

Over de auteur: Bas van den Beld