Geruchten
15 oktober 2008 - Ron Smeets

Nokia 7100 Supernova uitgelekt

Terwijl Cowboy Bas nog vol verbazing met zijn op de deurmat gevonden 7610 Supernova ronddoold zijn, via deze Tsjechische bron, de eerste afbeeldingen en specs van weer een nieuwe Supernova model uitgelekt.

Het gaat om de 7100 Supernova. Een, als de gelekte specs kloppen, instapmodelletje. Gezien de naamgeving van de overige Supernova modellen lijkt het logischer dat dit de 7110 zou worden, maar dat typenummer heeft natuurlijk een bijzondere geschiedenis bij de Finse fabrikant.

Hoe dan ook, de vandaag gelekte 7100 Supernova is een slider met onder andere tri-band GSM support, de S40 UI, een QVGA kleuren display, 1.3 megapixel camera, Bluetooth en USB 2.0 en een microSD geheugenkaart optie.

Over een eventuele releasedatum wordt nog met geen woord gerept maar de prijs zou volgens de Tsjechen rond de 280 dollar (ca. 200 Euro) moeten liggen. Lijkt mij wat aan de hoge kant gezien de specs. Maar goed, het zijn dan ook nog steeds geruchten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.