Geruchten
27 december 2017 - Ron Smeets

Nokia 7 begin volgend jaar ook hier te koop? HMD Global wil Aziatisch succesnummer naar de rest van de wereld brengen

Het gaat goed met het nieuwe oude Nokia. De smartphone verkoopcijfers zitten in de lift en HMD Global poepte dit jaar maar liefst zes nieuwe smartphones uit. Van de instapper Nokia 2 tot en met de high-end Nokia 8. Niet alle nieuwe Nokia’s zijn wereldwijd verkrijgbaar. De in oktober onthulde Nokia 7 zou namelijk exclusief voor de Aziatische markt blijven. Echter, dat toestel doet het daar zo goed dat de fabrikant voornemens zou zijn de Nokia 7 begin 2018 ook in de rest van de wereld uit te brengen.

Prima uitgeruste middenmoter
Hoewel Nokia liefhebbers best al veel keuze hebben zou de Nokia 7 daartussen zeker geen modderfiguur slaan. Hij is het best te classificeren als een prima uitgeruste middenmoter. Zeker wanneer je de specificaties in relatie tot het prijskaartje bekijkt. OK, de Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar die zullen niet heel erg veel afwijken van die in Azie; omgerekend zo’n 350 euro. Die prijs past ook prima tussen die van de Nokia 6 (ca. 250 euro) en de Nokia 8 (ca. 550 euro). Met de Nokia 7 krijg je dan een toestel met een octa-core Snapdragon 630 processor en 4 of 6GB RAM (afhankelijk van de uitvoering). Verder heeft de Nokia 7 een 16 megapixel camera, 5 megapixel selfie cam, 64GB intern geheugen met microSD optie en een 3000mAh accu.  Het scherm is met 5.2 inch (full HD) wel iets kleiner dan dat van de Nokia 6 (5.5 inch). Dat laatste toestel is overigens ook pas enkele maanden na zijn Aziatische lancering aan deze kant van de wereld opgedoken.

Een overvolle line-up?
Zoals gezegd kan de Nokia 7 een gat opvullen in een segment waar Nokia op dit moment nog niet vertegenwoordigd is, tussen de 350 en 450 euro. De vraag is wel of het slim is de Nokia 7 in de winkels te leggen vlak voordat Nokia haar portfolio verder uitbreid en update. Begin 2018 gaat HMD Global namelijk ook de Nokia 9 lanceren. Nu wordt dat een high-end smartphone dus die zal de Nokia 7 niet in de weg gaan zitten. Echter, er wordt ook verwacht dat HMD Global in Barcelona de nieuwe, 2018, versie van de Nokia 6 gaat onthullen. Die zal qua specificaties dan waarschijnlijk wel weer iets dichter bij de Nokia 7 liggen. Hoe dan ook, de kans is redelijk groot dat Nokia liefhebbers over enkele maanden weer meer keuze hebben dan nu. En dat zullen ze zeker toejuichen. 

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.