Toestellen
21 juli 2009 - Ron Smeets

Nokia 6760 Slide gepresenteerd

Begin Juni werd deze bijzondere Nokia slider al eens gespot (toen nog met typenummer 6790) en in de VS ligt hij onder de naam 'Surge' al bij AT&T in de winkels. Vandaag heeft Nokia het toestel onder de naam 6760 Slide ook aangekondigd voor de Europese markt.

Het toestel valt, zeker voor een Nokia, vooral op vanwege het slide-out qwerty toetsenbord. Andere specs zijn een 2.4 inch QVGA display, 3.2 megapixel camera, microSD geheugenkaart gleuf en A-GPS.

Verder mikt Nokia met de release van de 6760 Slide vooral op Mobile Social Networkers. Support voor FaceBook, Twitter, MySpace en diverse Messanger tools zoals Google Talk en Windows Live zijn standaard aanwezig op dit toestel.

De Nokia 6760 Slide zal dit kwartaal in de winkels verschijnen (Q3 09) met een prijskaartje van zo'n 240 Euro (incl. BTW). Nokia-6790-Surge-b Nokia-6790-Surge-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.