Toestellen
22 augustus 2007 - Ron Smeets

Nokia 6555 heeft een échte analoge klok

Gisteren spotten wij hem al en vandaag volgde het officiële persbericht over de nieuwste Nokia 6555 Clamshell:

Nokia heeft de introductie aangekondigd van een nieuwe mobiele 3G-telefoon waarin origineel design en een kwalitatief hoogwaardige uitvoering zijn gekoppeld aan uitstekende functionaliteit.

De Nokia 6555 is voor klanten die schoonheid belangrijk vinden: zo weerspiegelt de externe analoge klok de tijdloze elegantie van hoge kwaliteit en luxe.

De 6555 is de eerste WCDMA-telefoon met een gladde opvouwbare achterkant. Het scharnier is verzonken, zodat deze onzichtbaar is wanneer de telefoon is opengeklapt. Dankzij de zachte rondingen is de telefoon soepel en ergonomisch in het gebruik.

Het toestel is een betaalbare optie voor klanten die weten wat ze willen. De 6555 is de komende weken verkrijgbaar voor een adviesprijs van ongeveer € 200 (exclusief eventuele subsidies en/of belastingen).

 

Nog een aantrekkelijk kenmerk van de Nokia 6555 is het interne QVGA-kleurenscherm met 16 miljoen kleuren, twee keer zoveel als het oog kan onderscheiden. Dit zorgt voor een heldere, scherpe resolutie op een groot 240x320-scherm, dat bij uitstek geschikt is voor het bekijken van foto’s en video’s. De camera biedt met 6x zoom nog grotere flexibiliteit en heeft een full-screen portrait beeldzoeker waarmee fotograferen een koud kunstje wordt. Met de zelfportretfunctie en de functie voor het uitwisselen van video’s kunnen gebruikers in een handomdraai bijzondere momenten delen met familie en vrienden.

 

“Klanten die weten wat ze willen voor hun mobiele telefoon, hebben behoefte aan superieure kwaliteit en design. Met de Nokia 6555 spelen wij in op deze behoefte. De Nokia 6555 is een geavanceerd product met de uitstekende functionaliteit die bij Nokia hoort”, aldus Markku Suomi, Product Group Director Mobile Phones bij Nokia.

 

De Nokia 6555 stelt de norm, met zijn slanke vorm en de elegante lijnen, het gebruikersgeheugen van 30 MB (met capaciteit voor microSD uitbreidbaar geheugen) en de draadloze Bluetooth-connectiviteit.

 

Belangrijkste kenmerken:

Origineel design met gladde achterkant

Elegante externe analoge klok

Helder kleurenscherm met 16 miljoen kleuren

Video-uitwisseling

Gsm-functionaliteit met WCDMA en quadbandGerelateerde links:
Nokia 6555: stijlvolle midrange 3G clamshell
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.