Toestellen
20 september 2007 - Ron Smeets

Nokia 6301 is de 6300 met WiFi en UMA

Het is een van de populairste Nokia modellen van dit moment, samen met de N95 en de E65 verzorgde de compacte 6300 zo’n 20% van de totale winst op toestelverkopen in het tweede kwartaal.

Nu komt er dus een vernieuwde versie van dit model op de markt. De 6301 heeft als meerwaarde dat hij WiFi aan boord heeft en ook geschikt is voor de zogenaamde UMA diensten waarmee je naadloos kunt blijven bellen terwijl je switched van WLAN naar GSM of andersom.

Ow ja, en je krijgt er een desktop stand bij zodat je hem thuis gewoon op de schoorsteenmantel, nachtkastje of daar waar je normaal je 'vaste telefoon' wilt plaatsen

De overige specs van het toestel zijn ongewijzigd ten opzichte van zijn voorganger die inmiddels al ruim een half jaar, en in sommige andere landen nog enkele maanden langer, te koop is.

De 6301 gaat rond de 230 Euro kosten, zonder abonnement en zal nog voor de Kerst (in Q4) in de winkels liggen.Gerelateerde links:
Videoreview Nokia 6300
Nokia 6300 in regenboog kleuren
Nokia 6300: jong of zakelijk?
Nokia 2626, 6086, 6290 en 6300 aangekondigd
T-Mobile gaat UMA uitrollen in de VS
Nokia begint tests met WiFi telefonie
Nokia zet in op UMA en DVB-H
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.