Entertainment
19 februari 2007 - Ron Smeets

Nokia 6280 met accuproblemen

Het is niet de eerste keer is dat de accu van een Nokia GSM zodanig oververhit raakt dat het toestel verbrand en de vraag of de Finse toestelmaker wellicht met vergelijkbare accu problemen te maken heeft als Sony enkele maanden geleden lijkt langzaam maar zeker dan ook gerechtvaardigd.

Bij de meeste eerdere gevallen kon Nokia de schuld nog afschuiven op (vermoedelijk) slechte namaak accus, maar die vlieger lijkt nu niet op te gaan. Dit keer betreft het namelijk een nagelnieuwe 6280 die, enkele uren nadat het toestel voor het eerst in gebruik genomen was, oververhit raakte en verbrandde.

Gelukkig raakte de kersverse eigenaar van het toestel niet gewond. Nokia onderzoekt nu de oorzaak van de ‘toestelbrand’ en of de leverancier van het toestel wel de originele accu en oplader erbij geleverd heeft. Schijnbaar dat sommige telefoonwinkels, om de prijs te drukken, enkele originele Nokia onderdelen omruilen voor ‘goedkope’ namaak.

Ik ben benieuwd naar de uitkomst van Nokia’s onderzoek!Gerelateerde links:
Brandwonden na vonkende Sony accu
Nu ook accuproblemen bij mobieltjes van Sanyo
Explosieve Nokia
Exploderende Motorola's in Brazilie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.