Accessoires
06 oktober 2007 - Ron Smeets

Nokia 6280 met 50mm Nikon lens

De camera's in moderne GSM's worden steeds beter maar waar ze vooralsnog bijna allemaal nog tekortschieten zijn de optische zoom mogelijkheden. En als die al aanwezig zijn, dan stelt het vaak niet veel meer voor.

Bij Chaos dot com bedachten ze hiervoor een oplossing waarvoor je een Nokia 6280 en een Nikon 50mm SLR lens nodig hebt.

Op de foto hiernaast zie je het eindresultaat en hieronder kun je twee foto's zien die met het toestel genomen zijn, de eerste is genomen zonder- en de tweede met zoomlens.

Op de site van Chaos kun je een volledige how-to vinden, compleet met foto's van het 'bouwproces' en, ook typisch Amerikaans, een vette waarschuwing dat deze actie 'moordend' is voor de garantie op je Nokia.

Eigenlijk jammer dat ze dit niet meteen met de N95 gedaan hebben, maar die was in de VS natuurlijk nog niet voor handen.Gerelateerde links:
Losse telelens voor Sony Ericsson en Nokia camphones
Telelens voor je camphone
'Special Effect' lenzen voor je camphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.