Toestellen
16 oktober 2006 - Ron Smeets

Nokia 6230 en 6111 Flower Power editie

In de zestiger jaren had je nog geen mobiele telefoons dus voor de 'Flower Power' generatie is dit een echt nieuwtje.

De Britse designer Cath Kidston heeft de covers van twee Nokia modellen, de 6111 en 6230i onder handen genomen en ze een 'bloemig' uiterlijk gegeven.

Hoewel de Flower Power generatie zowel door mannen als vrouwen bevolkt werd denk ik toch dat deze toestellen vooral het vrouwelijk deel van het GSM kopende publiek zullen aanspreken.

Ze zijn in drie uitvoeringen, 'Bird', 'Star' en 'Pop Flowers' te koop via het Engelse Carphone Warehouse.

Voor de liefhebbers: hieronder staat een video interview met Cath Kidston waarin het Flower Power design van de toestellen uitvoerig besproken wordt.

Update: Schijnbaar hebben ze bij Shiny Shiny de video helemaal 'private' gemaakt. Ook een directe link en het afdspelen van het filmpje op de site van Shiny Shiny werkt niet meer. Volgens mij niet helemaal de bedoeling van YouTube, maar goed. Helaas pindakaas dus. . .Gerelateerde links:
Nokia breidt de L'Amour collectie uit
Drie nieuwe exclusieve Chinese Disney GSM's
De Nokia L'Amour collectie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.