Toestellen
03 juli 2008 - Ron Smeets

Nokia 6220 Classic in India gelanceerd

Dit toestel werd tijdens het Mobile World Congress al aangekondigd maar ligt hier nog niet in de winkels.

Nokia heeft besloten om de 6220 Classic het eerst in India uit te brengen. Daar gaat deze 5 megapixel camphone, die heel veel weg heeft van zijn navigerende broer (de 6210 Navigator), rond de 300 Euro kosten (losse toestelprijs).

Overigens is de 6220 Classic zelf ook voorzien van een GPS ontvanger, A-GPS en Nokia Maps 2.0. Daarnaast is het toestel ook geschikt voor UMTS / HSDPA netwerken.

Behalve de 5MP camera met Xenon flitser (3.2MP en LED flits bij de 6210) is het enige échte verschil met de Navigator het feit dat de Classic een candybar model is.

Als het goed is dan komt de 6220 Classic dit kwartaal ook nog naar Europa, maar die informatie dateert al weer van enkele maanden geleden.Gerelateerde links:
Nokia kondigt de 6212 Classic aan
Video demo Voetgangers Navigatie op de Nokia 6210
De nieuwe Nokia Navigator 6210
Ultraplatte Nokia 6500 Classic en compacte 6500 Slide
Nokia 6110 Classic is dus de 6120 Classic
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.