Toestellen
30 juli 2008 - Ron Smeets

Nokia 6210 Navigator te koop in India

Tja, de Nokia 6210 Navigator is nog zo'n toestel met navigatie dat tussen de officiele introductie en de daadwerkelijk aankomst in de winkels de nodige vertraging opgelopen heeft (zie ook mijn posting over de Garmin Nuvifone van eerder vandaag).

Bij de 6210 waren het echter software (update) problemen die de oorzaak zijn dat het toestel uiteindelijk later dan gepland in de winkels zal verschijnen. Een maand of twee geleden heb ik al een paar dagen met een exemplaar van de 6210 kunnen 'spelen', maar die was toen nog lang niet rijp voor een (wereldwijde) release, laat staan een review ;-)

Toch lijkt het erop dat de Finnen het lek inmiddels boven hebben want deze week kondigde de fabrikant aan dat het toestel vanaf nu in India te koop zal zijn. Dat meldt althans Fone Arena.

Nu maar hopen dat ik binnenkort mijn testexemplaar terug krijg. . .Gerelateerde links:
De nieuwe Nokia Navigator 6210
Video demo Voetgangers Navigatie op de Nokia 6210
Nokia 6220 Classic in India gelanceerd
Nokia Maps 2.0 demo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.