Toestellen
15 februari 2007 - Ron Smeets

Nokia 6110 Navigator

Naast al het geweld van de N95, N76 en N800 toonde Nokia ook een nieuwe Navigator GSM, de 6110. Zoals ik eerder ook al schreef is het toevoegen van GPS functies een van de speerpunten van de Finse toestelmaker voor de komende maanden en wellicht jaren.

Samen met de N95 en 330 is de 6110 de derde in de reeks van ‘Navigator’ modellen. Strak komt daar ook nog de E90 bij. Zoals zo vaak met nieuwe ontwikkelingen is Nokia niet de eerste die in het diepe springt, maar in ruil daarvoor wel met solide, gebruiksvriendelijke en mooie oplossingen komt.

Zo ook met de Navigator applicatie die onder andere op de 6110 aanwezig is. Het zier er allemaal bijzonder soepel en fraai uit en in de korte tijd die ik er even mee heb kunnen spelen bleek de applicatie ook zeer gebruiksvriendelijk te bedienen.

De 6110 wordt verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar, dus nog voor de zomervakanties en wordt standaard met een aantal kaarten (afhankelijk van het land van aankoop) geleverd. Extra kaarten kunnen bij Nokia online gekocht, of mobiel via een HSDPA verbinding van maximaal 3.6Mbit/s gedownload worden en op een microSD kaartje van maximaal 2GB opgeslagen worden.

De verwachte winkelprijs ligt rond de 450 Euro, zonder abonnement.Gerelateerde links:
Ook NAVTEQ kaarten voor Nokia 6110 Navigator
Nokia N95: verbazingwekkend licht maar toch te dik
Nieuwe GPS Navigator Kit voor de Palm op komst?
We maken een GSM met GPS en noemen hem. . .
Wordt de Nokia 330 de opvolger van de 770?
Nokia N95: 5MP cam slider met GPS
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.