Toestellen
18 september 2006 - Ron Smeets

Nokia 6085, een veelzijdige mid-range clamshell

De Finse toestelmaker heeft met de introductie van de nieuwe 6085 weer eens een clamshell toegevoegd aan haar assortiment.

Het toestel is compact vormgegeven maar wel voorzien van de meeste opties en functies die de gemiddelde mobiele beller van tegenwoordig niet meer zou willen missen; Een MP3 speler, met FM radio en 1.3MP camera zijn slechts enkele voorbeelden.

De 6085 is verder voorzien van Bluetooth, een microSD geheugenkaart, XHTML webbrowser, quad-band~ GSM, EDGE en een speakerphone optie.

Als los toestel valt de 6085 met een prijskaartje van 175 Euro in de mid-range klasse. Hij zal nog voor de kerst te koop zijn in de kleuren zwart, zilver, goud en natuurlijk roze. . .Gerelateerde links:
De Z230, een simpele UMTS clamshell van Samsung
Samsung patenteert 'sliding clamshell' GSM ontwerp
Nieuwe midrange Nokia clamshell
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.