Toestellen
13 oktober 2011 - Ron Smeets

Nokia 603 gepresenteerd

Het toestel was al enkele dagen al een keertje uitgelekt, maar vandaag heeft de Finse fabrikant de Nokia 603 officieel onthuld. Het vierde Symbian Belle toestel dat de afgelopen weken aangekondigd werd.

De Nokia 603 wordt een mid range toestel met een prijskaartje van rond de 200 Euro en hij moet nog dit jaar in de winkels liggen. Helaas voorlopig niet in Nederland, maar dat zullen velen van jullie minder erg vinden als bij de N9 ;-))

De Nokia 603 is onder andere voorzien van een 3.5 inch Clear Black Display (640 x 360), 5 megapixel camera met 720pHD video opname, 2GB intern geheugen, microSD optie, GPS, NFC support, WiFi, Bluetooth en GSM (quad band) met UMTS en HSPA support (max 14.2 Mbps). Kortom, best complete specs voor een toestel met een dergelijk prijskaartje. Standaard wordt de Nokia 603 natuurlijk ook uitgerust met de bekende (Nokia) applicaties als Maps, de OVI winkel en games zoals Angry Birds.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.