Toestellen
12 februari 2009 - Ron Smeets

Nokia 5800 XpressMusic vanaf 26 Februari in de winkels

Nu hoor ik jullie al denken: WTF? De Nokia 5800 XpressMusic is toch al lang en breed in Nederland te koop?!

Klopt. Aanvankelijk, toen het toestel begin December in onder andere Spanje en Rusland op de markt kwam, leverden sommige online retailers het toestel al via de parallel import, in ruil voor een iets hoger prijskaartje natuurlijk. Sinds enkele weken is ook de Nederlandse versie van het toestel via diverse online shops te koop.

Formeel, zo meldt Nokia vandaag, zal het toestel echter pas vanaf 26 Februair in Nederland te koop zijn. Vanaf die datum kan iedereen dus de lokale Belcompany, PhoneHouse of andere telefoonwinkel inlopen en de 5800 XpressMusic, Nokia's eerste serieuze touchscreen phone, oppikken.

Helaas is de adviesprijs wel iets hoger dan de oorspronkelijk aangekondigde 329 Euro. Nokia heeft de Nederlandse prijs namelijk vastgesteld op 379 Euro. Voor dat geld krijg je er wel een Nokia Music Store voucher (t.w.v. 25 downloads) en het N-Gage spel Guitar Rock Tour erbij.

Ik zal hem zometeen eens gaan uitproberen want Nokia levert vandaag een aantal exemplaren af bij journalisten en bloggers.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.