Nieuws
07 oktober 2008 - Ron Smeets

Nokia 5800 komt toch pas in 2009

Wie had gehoopt nog dit jaar te kunnen spelen, en bellen, met de eerste volwassen Touchscreen Nokia komt bedrogen uit, zo blijkt nu.

De Nokia 5800 XpressMedia zal dit jaar namelijk in niet meer dan zeven landen op de markt komen en daar zitten Nederland en België helaas niet bij. De zeven gelukkige landen zijn India, Indonesië, de Verenigde Arabische Emiraten, Hong Kong, Taiwan, Rusland en Spanje.

De reden hiervoor, zo zegt Nokia zelf, is het feit dat het aanpassen van de software voor de verschillende operators nogal wat tijd kost.

Klinkt heel plausibel allemaal, maar ik kan me toch niet aan de indruk ontrekken dat ze in Finland ook liever gezien hadden dat het toestel voor de komende kerstdagen in heel wat meer landen te koop zou zijn.

Tijdens de introductie van de 5800 XpressMedia werd namelijk nog geroepen dat het toestel in de loop van Q4 wereldwijd beschikbaar zou komen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.