Nieuws
08 januari 2009 - Ron Smeets

Nokia 5800 komt dichterbij

De Nokia 5800 XpressMusic ligt natuurlijk in sommige landen al een maandje in de winkels maar om er nu voor naar Rusland of Spanje te reizen is natuurlijk wat overdreven.

Wanneer het toestel in Nederland precies op de markt zal komen is nog niet bekend. Hij is deze week wel opgedoken in de Engelse webshop van Nokia. Prijs: 249 pond. Met de huidige koers is dat ongeveer evenveel in Euro's.

Volgens AllAboutSymbian zal het toestel daar vanaf 23 Januari in de winkels gaan verschijnen. De eerste week alleen in de Nokia Flagsip Stores in Regent Street en op Heathrow en een week later (30 Januari) ook elders. Op de webshop staat echter dat de eerste voorraad vanaf Februari verwacht wordt.

Hopelijk hoeven wij nu ook niet meer al te lang te wachten. Zou ook niet echt handig zijn van Nokia, toch? Als de 5800 hier, zoals eerdere berichten van Nokia medewerkers hier in Nederland aangaven, pas in Maart gaat verschijnen dan kun je al bijna besluiten om nog een paar maandjes langer met je iPhone of N95 te doen en door te sparen omdat dan de N97 er al bijna aan komt. Die zou namelijk ook nog vóór de zomer in de winkels moeten liggen (Juni).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.