Toestellen
07 oktober 2008 - Ron Smeets

Nokia 5800 in beeld naast de Omnia

Deze foto's geven een goed beeld van de grootte van de nieuwe Nokia 5800 XpressMedia. Dat toestel is immers nog niet te zien in Nederland, in tegenstelling tot de Samsung Omnia.

Zoals je kunt zien is de Nokia iets kleiner maar wel een stuk dikker dan de Omnia. Qua specs zijn ze verder redelijk vergelijkbaar. Windows Mobile 6.1 Professional vs. Symbian S60 Touch, 5 Megapixel camera vs. 3.2 MP en een 400x240 pixel vs. 640x360 schermresolutie. GPS, WiFi Stereo Bluetooth hebben ze beiden aan boord en de Nokia heeft bovendien een 3.5mm headset aansluiting.

Via: Daily Mobile

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.