Toestellen
22 oktober 2008 - Ron Smeets

Nokia 5800 eerst naar Rusland

Het was al bekend dat we, ondanks de mededeling van de Finnen zelf dat het toestel nog dit jaar in sommige landen beschikbaar zal komen, de Nokia 5800 XpressMusic pas in het eerste kwartaal van 2009 hier in Nederland mogen verwachten.

De gelukkigen die het toestel dit jaar al kunnen gaan aanschaffen wonen in Rusland. Daar zal de 5800 XpressMusic namelijk vanaf 5 december in Nokia's Flagship Store in Moskou op de planken liggen.

Enkele weken later volgt de Oekraine en begin januari zal ook Kazachstan de Nokia 5800 in de winkels kunnen bewonderen.

Opvallend is wel het prijskaartje dat Nokia in Rusland aan het toestel gaat hangen. Gesproken wordt namelijk over een (losse toestel)prijs van zo'n 16.000 roebels. Met de huidige wisselkoersen komt dat neer op ca. 450 Euro. Dat is ruim 100 Euro meer dan de verwachte (West-)Europese prijs.

Schijnbaar kloppen de berichten dat Moskou 's werelds duurste stad is geworden dus helemaal ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.