Toestellen
15 oktober 2008 - Ron Smeets

Nokia 5800 beter dan de iPhone

Tja, deze vergelijking kon natuurlijk niet lang op zich laten wachten. . .

De boys en girls van Smape hebben de twee toestellen op tien belangrijke punten, zoals design, audio kwaliteit, performance en gebruiksvriendelijkheid, met elkaar vergeleken. Volgens hen komt de Nokia met een score van 76 als winnaar uit de bus. De iPhone blijft namelijk steken op 70 punten.

In bovenstaande grafiek kun je een overzicht van alle resultaten zien. Het zal niemand verbazen dat de iPhone het vooral moet hebben van haar design en de gebruiksvriendelijkheid en dat de Nokia 5800 XpressMusic vooral goed scoort als het gaat om de uitrusting (specs) en prijs.

Opvallend is wel dat juist de audio kwaliteit, van nature toch een van de paradepaardjes van Apple, volgens de reviewers beter is bij de Nokia en dat de iPhone weer een betere accu schijnt te hebben.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.