Toestellen
10 februari 2009 - Ron Smeets

Nokia 5630 XpressMusic onthuld

Behalve Sony Ericsson, en dit weekend Samsung en LG, lijkt het nu er ook op dat Nokia zich niet meer in kan houden tot het moment dat in Barcelona het Mobile World Congress begint. Zes dagen voor de officiele persbijeenkomst hebben de Finnen vandaag namelijk het volgende XpressMusic toestel aangekondigd. Dit keer geen touchscreen model maar een 'ouderwetse' candybar, de Nokia 5630 XpressMusic.

Het meest opvallende van de 5630 zijn zonder meer het relatief geringe prijskaartje van 235 Euro (inclusief BTW) en het feit dat het toestel voorzien wordt van het Symbian S60 besturingssysteem.

Verder zal deze muziektelefoon standaard geleverd worden met een 4GB microsd geheugenkaart zodat je er redelijk wat muziek op kwijt kunt. Mocht je nog meer opslagruimte nodig hebben dan kun je in plaats van de 4GB microSD kaart ook een 16GB model er in stoppen. Die moet je dan natuurlijk wel zelf kopen.

Andere specs die (voor een multimedia telefoon) van belang zijn:
- een 3.5 mm audio (headset) aansluiting
- een 3.2 megapixel camera met (LED) flitser
- stembesturing voor de muziekspeler. Je noemt de naam van een artiest of nummer en het toestel zal die dan afspelen.
- UMTS en HSDPA support

De 5630 XpressMusic zal nog voor deze zomer in de winkels liggen. Wanneer dat precies in Nederland en België het geval zal zijn is nog niet bekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.