Toestellen
15 juni 2009 - Ron Smeets

Nokia 5530 XpressMusic op komst

Tijdens een event in Singapore heeft Nokia een nieuw touchscreen toestel gepresenteerd, de Nokia 5530 XpressMusic. Geruchten over een dergelijk toestel deden enkele maanden geleden al de ronde.

De 5530 XpressMusic is duidelijk familie van de eerder dit jaar gelanceerde 5800 XM, Nokia's eerste serieuze nieuwe stap op Touchscreen gebied. De 5530 wordt een ietwat goedkopere oplossing maar qua specs mag hij er best wezen.

Zo heeft hij onder andere een 3.2 megapixel camera met LED flitser, Stereo Bluetooth, WiFi en EDGE (2.5G) support. Het 2.9 inch Touchscreen display heeft een resolutie van 640 x 360 pixels en er zit ook een standaard 3.5mm audio aansluiting op. Net als zijn grotere broer heeft de 5530 ook die handige Media Bar toets, rechtsboven het display.

De 5530 XM zal rond de zomer in de winkels gaan verschijnen en het prijskaartje gaat rond de 240 Euro bedragen (incl. BTW, excl. abonnement).

Demovideo van de Nokia 5530 XpressMusic:

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.